Veelgestelde vragen service

Hieronder vind je de antwoorden op veel voorkomende vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Wanneer je een bank met meerdere elementen in huis hebt staan dan is deze bij levering aan elkaar gekoppeld. Onder de elementen is een koppelstuk bevestigd om er voor te zorgen dat ze netjes tegen elkaar aan blijven staan. Wanneer je de bank wilt verplaatsen, is het noodzakelijk om de elementen los te koppelen van elkaar. Lees hier onze instructie hoe je de banken kunt koppelen en ontkoppelen.

Wanneer je jouw bank wilt laten behandelen met een vuilafstotende behandeling dan raden wij je aan om dit bij de aanschaf van jouw bank met ons verkooppunt te bespreken of ze dit voor je kunnen verzorgen. Onze banken zijn bij levering aan de dealer niet bewerkt met een vuilafstotende behandeling. Wij bieden deze behandeling ook niet aan. Wanneer je voor deze behandeling kiest, vervalt onze garantie op de stof van de bank. Je kunt met ons verkooppunt overleggen of deze garantie wordt overgenomen door de partij die de behandeling uitvoert.

Wij herstofferen banken tot de leeftijd van 8 jaar. Wanneer de bank 4 jaar of ouder is, adviseren wij om niet alleen de stof maar ook het schuim te vervangen. De herstoffering kan aangevraagd worden via een van onze erkende verkooppunten.

Wanneer de bank ouders is dan 8 jaar, adviseren wij een lokale stoffeerder te zoeken om de bank te herstofferen. Lees hier meer informatie over het herstofferen van jouw bank.

Wij maken onze meubels met de beste materialen en de modernste technieken. Mocht er toch iets niet helemaal in orde zijn, dan horen we dat graag. Via dit formulier kun je altijd rechtstreeks contact met ons opnemen om eventuele serviceverzoeken te melden of jouw vraag te stellen.

Hoor je een kraak in jouw bank? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Controleer eerst onderstaande punten.

  • Zitten de poten nog goed vast?
  • Is het koppelelement op de juiste manier bevestigd?
  • Staat de bank op 2 verschillende ondergronden? Hierdoor kan frictie bij de poten ontstaan. Wanneer je gaat zitten, kunnen de poten niet op dezelfde manier wijken. Dit kan een kraak veroorzaken.
  • Maak je gebruik van de antislipdoppen die standaard onder onze banken geleverd zijn?

Wanneer het dopje onder de poot vervangen is door vilt of wanneer de antislipdop is versleten, kan dit een kraak veroorzaken. Vilt glijdt makkelijk en is ideaal voor stoelen die veel verschoven worden. Bij een bank is dit juist niet wenselijk. Ons advies is dan ook altijd de antislipdoppen te gebruiken die bij levering onder onze bank bevestigd zijn.

Wanneer de doppen versleten zijn dan dien je deze te vervangen. Je kunt nieuwe doppen bestellen door een mail te sturen aan nederland@eyye.nl. Vermeld hierin de modelnaam en leeftijd van de bank. Geef tevens aan hoeveel doppen je nodig hebt.

Heb je bovenstaande punten gecontroleerd en is de kraak niet opgelost? Neem gerust contact op met onze serviceafdeling.

Meubels blijven langer mooi en hygiënisch door een goed reinigings- en onderhoudsprogramma. Op onze onderhoudspagina geven we je een aantal tips zodat je langer plezier van jouw meubel hebt.

Wanneer je jouw meubel in stof nieuw in gebruik neemt, lees dan deze belangrijke tips zorgvuldig door. Voor een meubel in leer leest u hier onze adviezen.

Vlekken dienen in het algemeen direct verwijderd te worden. Vaste bestanddelen kunnen zo veel mogelijk met een lepel verwijderd worden (nooit met een mes of iets anders scherps). Daarna kan, met uitzondering van vervilte stoffen, een licht vochtige theedoek met onthard water (bronwater) op de vlek geplaatst worden. De theedoek trekt door zijn absorberende werking zo veel mogelijk van de vlek uit de bekleding. Haal de theedoek pas weg als de doek volledig gedroogd is. Werk altijd van naad tot naad. Wij adviseren om dit te herhalen tot de vlek niet meer afgeeft.

Let op: wrijven of deppen op de vlek veroorzaken onherstelbare beschadigingen van het weefsel.

Werkt deze methode niet of is de vlek al opgedroogd? Laat je dan eerst goed informeren voordat je aan de slag gaat. Verkeerde reinigingspogingen leiden vaak tot ergere schade. Daarnaast verwijzen we naar LCK Nederland of James voor aanvullende informatie over vlekverwijdering.

Wanneer je jouw bank verhuist dan adviseren wij om de poten onder de bank te verwijderen. Heb je de transportpoten nog die onder de bank zaten bij de levering van jouw bank? Dan adviseren wij om deze tijdens de verhuizing weer onder de bank te plaatsen. Dit maakt het makkelijker om de bank te verhuizen en voorkomt dat tijdens het transport de hoeken van de bank beschadigen. Draai de bouten van de poot niet aan met een schroefmachine maar doe dit met de hand.

Voor de actuele levertijd van jouw meubel verwijzen wij je graag naar onze verkooppunten. Zij kunnen je het beste informeren over de tijd die ze nodig hebben om het meubel aan je uit te leveren.