Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op veel voorkomende vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Hoe kan ik mijn bank koppelen?

Wanneer u een bank met meerdere elementen in huis heeft staan dan is deze bij levering aan elkaar gekoppeld. Onder de elementen is een koppelstuk bevestigd om er voor te zorgen dat ze netjes tegen elkaar aan blijven staan. Wanneer u de bank wilt verplaatsen, is het noodzakelijk om de elementen los te koppelen van elkaar. Lees onze instructie hoe u de banken kunt koppelen en ontkoppelen.

Zit er een vuilafstotende behandeling op de bank?

Wanneer u uw bank wilt laten behandelen met een vuilafstotende behandeling dan raden wij u aan om dit bij de aanschaf van uw bank met ons verkooppunt te bespreken of ze dit voor u kunnen verzorgen. Onze banken zijn bij levering aan de dealer niet bewerkt met een vuilafstotende behandeling. Wij bieden deze behandeling ook niet aan. Wanneer u voor deze behandeling kiest, vervalt onze garantie op de stof van de bank. U kunt met ons verkooppunt overleggen of deze garantie wordt overgenomen door de partij die de behandeling uitvoert.

Kunnen jullie mijn Design on Stock/fauteuil herstofferen?

Wij herstofferen banken tot de leeftijd van 8 jaar. Wanneer uw bank 4 jaar of ouder is, adviseren wij om niet alleen de stof maar ook het schuim te vervangen. De herstoffering kan aangevraagd worden via een van onze erkende verkooppunten.

Wanneer u bank ouder is dan 8 jaar, adviseren wij een lokale stoffeerder te zoeken om uw bank te herstofferen. Lees hier meer informatie over het herstofferen van uw bank.

Ik heb een klacht/service melding op mijn meubel

Wij maken onze meubels met de beste materialen en de modernste technieken. Mocht er toch iets niet helemaal in orde zijn, dan horen we dat graag. Via dit formulier kunt u altijd rechtstreeks contact met ons opnemen om eventuele serviceverzoeken te melden of uw vraag te stellen.

Wat kan ik doen aan een kraak in mijn bank?

Hoort u een kraak in uw bank? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Controleer eerst onderstaande punten.

  • Zitten de poten nog goed vast?
  • Is het koppelelement op de juiste manier bevestigd?
  • Staat de bank op 2 verschillende ondergronden? Hierdoor kan frictie bij de poten ontstaan. Wanneer u gaat zitten, kunnen de poten niet op dezelfde manier wijken. Dit kan een kraak veroorzaken.
  • Maakt u gebruik van de antislipdoppen die standaard onder onze banken geleverd zijn?

Wanneer het dopje onder de poot vervangen is door vilt of wanneer de antislipdop is versleten, kan dit een kraak veroorzaken. Vilt glijdt makkelijk en is ideaal voor stoelen die veel verschoven worden. Bij een bank is dit juist niet wenselijk. Ons advies is dan ook altijd de antislipdoppen te gebruiken die bij levering onder onze bank bevestigd zijn.

Wanneer de doppen versleten zijn dan dient u deze te vervangen. U kunt nieuwe doppen bestellen door het contactformulier in te vullen. Vermeld hierin de modelnaam en leeftijd van uw bank. Geef tevens aan hoeveel doppen u nodig heeft.

Heeft u bovenstaande punten gecontroleerd en is de kraak niet opgelost? Neem gerust contact op met onze serviceafdeling.

Hoe onderhoud ik mijn meubel?

Meubels blijven langer mooi en hygiënisch door een goed reinigings- en onderhoudsprogramma. Op onze onderhoudspagina geven we u een aantal tips zodat u langer plezier van uw meubel heeft.

Wanneer u uw meubel in stof nieuw in gebruik neemt, lees dan deze belangrijke tips zorgvuldig door. Voor leren meubels vindt u hier onze adviezen.

Ik heb een vlek in mijn meubel. Hoe kan ik dit behandelen?

Vlekken dienen in het algemeen direct verwijderd te worden. Vaste bestanddelen kunnen zo veel mogelijk met een lepel verwijderd worden (nooit met een mes of iets anders scherps). Daarna kan, met uitzondering van vervilte stoffen, een licht vochtige theedoek met onthard water (bronwater) op de vlek geplaatst worden. De theedoek trekt door zijn absorberende werking zo veel mogelijk van de vlek uit de bekleding. Haal de theedoek pas weg als de doek volledig gedroogd is. Werk altijd van naad tot naad. Wij adviseren om dit te herhalen tot de vlek niet meer afgeeft.

Let op: wrijven of deppen op de vlek veroorzaken onherstelbare beschadigingen van het weefsel.

Werkt deze methode niet of is de vlek al opgedroogd? Laat u dan eerst goed informeren voordat u aan de slag gaat. Verkeerde reinigingspogingen leiden vaak tot ergere schade. Daarnaast verwijzen we naar LCK Nederland of James voor aanvullende informatie over vlekverwijdering.

Hoe verhuis ik mijn bank?

Wanneer u uw bank verhuist dan adviseren wij om de poten onder uw bank te verwijderen. Heeft u nog de transportpoten die onder de bank zaten bij de levering van uw bank? Dan adviseren wij om deze tijdens de verhuizing weer onder de bank te plaatsen. Dit maakt het makkelijker om de bank te verhuizen en voorkomt dat tijdens het transport de hoeken van uw bank beschadigen. Draai de bouten van de poot niet aan met een schroefmachine maar doe dit met de hand.

Wat is de actuele levertijd?

Voor de actuele levertijd van uw meubel verwijzen wij u graag naar onze verkooppunten. Zij kunnen u het beste informeren over de tijd die ze nodig hebben om het meubel aan u uit te leveren.

Meer service

Jouw
stalen