Wij zijn onderdeel van Dutch Quality Group, waardoor u verzekerd bent van een meubel dat gemaakt is met de beste materialen en modernste technieken. Mocht er toch iets niet helemaal in orde zijn, dan horen wij dat graag.

U kunt altijd bij ons terecht met alle vragen en/of opmerkingen over uw meubels. Dat geldt uiteraard ook als u uw meubels al in huis heeft. De garantie op uw meubels loopt rechtstreeks via ons. Die verantwoordelijkheid ligt dus niet bij het verkooppunt. U kunt altijd rechtstreeks contact met ons opnemen om eventuele serviceverzoeken af te handelen of om uw vraag te stellen. Zo zorgen wij ervoor dat u snel duidelijkheid heeft.

Formulier

Meld via onderstaand formulier uw service aan. Om u aanvraag zo goed mogelijk te kunnen behandelen, vragen we om een foto van het totale meubel (vooraanzicht), een detailfoto toegespitst op uw vraag en een foto van de originele aankoopfactuur toe te voegen.

Naam

Productgegevens

Aankoopgegevens

Dit mag een foto gemaakt met je telefoon zijn of een PDF bestand dat je van jouw dealer hebt ontvangen.

Omschrijving en foto's

Omschrijf duidelijk en gedetailleerd wat de reden van jouw service aanvraag is. Zo kunnen we je beter en sneller helpen met een oplossing.

Maak een duidelijke foto van het volledige meubel en een detailfoto toegespitst op jouw vraag. Je kan maximaal 5 foto's uploaden.

Meer service

Jouw
stalen