Koppelen van een bank

Wanneer je een bank met meerdere elementen in huis hebt staan dan is deze bij levering door de monteur aan elkaar gekoppeld. Onder de elementen die tegen elkaar geplaatst moeten worden is een koppelstuk gemonteerd. Hierdoor blijven de elementen mooi tegen elkaar staan.

Wanneer je de bank wilt verplaatsen, is het noodzakelijk om de elementen los te koppelen. Lees hier de instructie hoe je de banken kunt koppelen en ontkoppelen.

Algemene informatie

Onder de bankelementen die aan elkaar geplaatst moeten worden zit een koppelstuk. Beide koppelstukken zijn verschillend. Als je onder de bank kijkt, zie je op het ene element een koppelstuk met uitstekende pinnen (ook wel het mannetje genoemd). Het andere koppelstuk bevat juist een opening (ook wel het vrouwtje genoemd) waar de pinnen in geplaatst moeten worden.

Koppelen bank 1
Koppelen bank 2

Ontkoppelen van de bank

Het element met het vrouwtje til je een stukje op langs de kant waar het koppelstuk zit. Wanneer je dit doet, hoor je een klik. Dit duidt erop dat de bank is losgekoppeld.

Koppelen

  • Plaats het element met het vrouwtje (met opening) op de juiste plek in de woonkamer.
  • Zet het element met het mannetje (met pinnen) er net een stukje vanaf en zorg dat de pinnen recht voor de opening staan.
  • Schuif de bank (en daarmee de pinnen van het mannetje) in de opening van het vrouwtje. Zorg dat iemand achter de bank staat om tegendruk te geven.
  • Druk de bank aan tot je geen klik meer hoort, dan is de bank optimaal gekoppeld.
  • Controleer vervolgens onder de bank of de koppelstukken juist bevestigd zitten. Mocht een van de pinnen er niet goed in zitten, ontkoppel dan de bank volgens omschrijving en herhaal de actie nogmaals.

Koppelstuk verwijderen

Wanneer je de elementen los van elkaar in de ruimte wilt plaatsen, dan zie je mogelijk het koppelstuk dat onder de bank geplaatst is onder de bank uit komen. Je kunt deze tijdelijk verwijderen om een mooier aanblik te krijgen. Dit kun je doen door de beide bouten los te maken en het koppelstuk te verwijderen. Bewaar het koppelstuk om de elementen later weer aan elkaar te kunnen plaatsen.

Koppelstukken op andere plek monteren

Wanneer je jouw modulaire bank in een andere opstelling wilt neerzetten, kan het wenselijk zijn om de koppelstukken onder de bank te verplaatsen. In het houtwerk (romp) van de bank zijn op alle mogelijke plekken de gaten voor het koppelstuk voorbereid. Doordat het onderdoek van de bank over deze gaten gespannen zijn, zijn deze echter niet direct zichtbaar. Door onder de bank te voelen, kun je achterhalen waar de gaten zitten. Dit is ongeveer op 10cm van het einde van de bank. Prik de gaten door op de plek van de montagepunten. Daarna maak je het koppelstuk opnieuw vast met de meegeleverde bouten. Bij twijfel kun je contact opnemen met het verkooppunt waar je onze bank gekocht hebt.

Jouw
stalen