Herstofferen

Vaak wordt gedacht dat het herstofferen van een bank een gunstige oplossing is voor zowel het milieu als voor je portemonnee. Toch wordt herstofferen bijna altijd ontraden. Mede door de vele transportbewegingen die nodig zijn, is het herstofferen van een bank in elk geval geen duurzaam proces.

Een herstoffering lijkt vaak een goedkope optie om jouw bank nog een tweede leven te geven. Het is goed om te weten dat het stofferen van een bank juist tot het meest arbeidsintensieve werk binnen ons productieproces behoort. Daarnaast is na verloop van tijd niet alleen de stof verouderd maar ook het schuim en de romp van jouw bank zijn inmiddels op leeftijd. Dit hoeft bij normaal gebruik geen probleem op te leveren, maar wanneer we de bank demonteren, kan dit alsnog gevolgen hebben voor de constructie van het meubel. Hieronder zie je ons advies met betrekking tot de herstoffering afhankelijk van de leeftijd van jouw bank.

De bank is ouder dan 8 jaar

Wanneer een bank ouder is dan 8 jaar, kun je niet bij ons terecht voor het herstofferen van een bank. Hiervoor zijn een aantal redenen:

  • Om de levensduur van een bank (ouder dan 8 jaar) op een juiste manier te kunnen verlengen en weer mooi te kunnen stofferen, adviseren wij om ook het schuim van de bank te vernieuwen. Hierdoor worden de kosten van de herstoffering erg hoog.
  • Onze modellen zijn continue in ontwikkeling. Na 8 jaar is de kans aanwezig dat er teveel aanpassingen aan de bank zijn doorgevoerd waardoor we de herstoffering niet goed kunnen uitvoeren of grondstoffen niet meer beschikbaar zijn.
  • De garantie op de romp van jouw bank is na 8 jaar vervallen. Wanneer de romp tijdens de herstoffering stuk gaat dan word je onverwachts geconfronteerd met extra kosten.

Wil je toch jouw bank laten herstofferen? Dan adviseren wij je om contact op te nemen met een lokale stoffeerder. Deze stoffeerders zijn vaak bekend met onze modellen en daarnaast ook een stuk voordeliger. Wanneer je de bank wilt laten stofferen met een stof in onze collectie dan is het wel mogelijk om via één van onze erkende verkooppunten losse metrages van de stof aan te schaffen.

De bank is jonger dan 8 jaar oud

Banken jonger dan 8 jaar, kunnen door ons opnieuw gestoffeerd worden. Bij banken ouder dan 4 jaar adviseren wij om ook altijd het schuim van de bank te vernieuwen. Zo verleng je de levensduur van jouw bank op de juiste manier en daarnaast is dit nodig om de bank weer mooi te kunnen stofferen.

Bij banken jonger dan 4 jaar bepalen we, afhankelijk van de staat van het schuim, of we deze moeten vervangen. Voor een offerte van de herstoffering en de keuze van jouw stof kun je terecht bij één van onze erkende verkooppunten.

Jouw
stalen