Onze stoffen

De bekleding is een belangrijk onderdeel voor het maken van jouw keuze. Het bepaalt de uitstraling van het meubel en je wilt graag dat jouw meubels lang mooi blijven. EYYE heeft stoffen geselecteerd voor alle uiteenlopende woonsituaties en toepassingen. Alle materialen die EYYE gebruikt worden met de grootste zorg geselecteerd om de kwaliteit van onze producten te garanderen.

Kwaliteitsselectie stoffen

Niet elke stof is geschikt voor elk model. Dit heeft te maken met de dikte en de rek van de stof. Enige plooivorming en/of het vormen van een zitspiegel na verloop van tijd is onvermijdelijk, maar bij sommige stofsoorten gecombineerd met bepaalde modellen is de kans hierop groter. Vandaar dat EYYE niet alle stofsoorten op alle modellen in collectie aanbiedt. Op de productpagina van het betreffende model vind je welke stofsoorten geschikt zijn voor dat specifieke model.

Waarom geen ingezonden stoffen?

Alle meubels van EYYE worden volgens een uniek productieproces geproduceerd. Dit productieproces biedt veel voordelen voor jou. Nergens anders zal je soortgelijke meubels met deze bekledingen voor een scherpere prijs aantreffen. Bovendien heb je jouw nieuwe meubels snel in huis. Doordat we alleen met kwaliteitsstoffen werken, kunnen we je ook uitstekende garantievoorwaarden geven. Uniek is onze extra service, dat je onze modellen altijd kunt ruilen. Om jou deze voordelen te kunnen bieden, verwerken we alleen de stoffen die we zelf hebben geselecteerd. Daar ligt de kracht van EYYE.

Pilling

Pilling is het ontstaan van bolletjes op de stof doordat vezels samenkoeken, vaak met vuil. Mede om die reden is het belangrijk om een meubel elke week te stofzuigen. Het pillinggehalte van een stof wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 staat voor snelle pilling in het gebruik en 5 voor het minste pilling in het gebruik. De mate van pilling is afhankelijk van de binding, de vezellengte, de vezelsoort en de intensiteit van gebruik. Pilling heeft overigens geen effect op de houdbaarheid van een stof.

Eerste hulp bij vlekken

Vlekken dienen in het algemeen direct verwijderd te worden. Vaste bestanddelen kunnen zo veel mogelijk met een lepel verwijderd worden (nooit met een mes of iets anders scherps). Daarna kan, met uitzondering van op vervilte stoffen, een licht vochtige theedoek met onthard water (bronwater) op de vlek geplaatst worden die dient te drogen op de vlek. De theedoek trekt door zijn absorberende werking zo veel mogelijk van de vlek uit de bekleding. Werk altijd van naad tot naad. Wij adviseren om dit te herhalen totdat de vlek niet meer afgeeft.
Let op: wrijven of deppen op de vlek veroorzaken onherstelbare beschadigingen van het weefsel.

Daarnaast verwijzen wij je naar LCK Nederland of James voor aanvullende informatie over vlekverwijdering.

Verder behandelen

Als de vlek is opgedroogd, is het erg belangrijk dat degene die aan de slag gaat goed geïnformeerd is voordat hij/zij aan de slag gaat. Verkeerde reinigingspogingen leiden vaak tot ergere schade. Op www.james.eu/nl vind je uitgebreide informatie over het verwijderen van vlekken. Vooral wol en synthetische stoffen zijn niet bestand tegen bepaalde reinigingsmiddelen en deze kunnen de structuur van de stof veranderen. Wij raden af om een willekeurig sopje van Ossengalzeep, Groene Zeep of een ander reinigingsmiddel te gebruiken. Als er twijfel is over de samenstelling van de stof neem dan contact met ons op. Als het nodig is om een reinigingsmiddel te gebruiken, adviseren wij om het middel eerst uit te proberen op een plek uit het zicht. De meubelstof dient volledig gedroogd te zijn voordat het meubel weer in gebruik wordt genomen.

Stofzuigen en stoffen

Stofdeeltjes komen overal terecht. Ook in meubels. Op meubels is stof slecht te zien waardoor veel mensen onderhoud uitstellen. Wij raden aan om meubels vanaf de aankoop één keer per week te stofzuigen met een lage zuigkracht en om hiervoor een mondstuk met zachte borstel te gebruiken die alleen voor dit doel wordt gebruikt. Het mondstuk mag geen uitsteeksels hebben die de stof kan beschadigen.

Eén keer per week stofzuigen

Strijk voorzichtig over de bekleding en gebruik een mondstuk met zachte borstel die alleen voor dit doel wordt gebruikt. Bij stoffen met een vleug altijd met de vleug mee zuigen. Op deze manier worden ook stofdeeltjes zoals zand, die op termijn schade veroorzaken, verwijderd.

Scherpe voorwerpen en klittenband

Let op scherpe voorwerpen en klittenband. Veel stoffen zijn gevoelig voor scherpe voorwerpen zoals gespen, nagels van huisdieren en ringen. Deze voorwerpen kunnen de bekleding blijvend beschadigen. Ook klittenband bevat haakjes die onherstelbare schade kunnen veroorzaken. Let dus op bij kinderschoenen met klittenband.

Rek en plooi

Gestoffeerd op een bepaald model gedragen niet alle stoffen zich hetzelfde. Dit heeft vooral te maken met de rekbaarheid van de verschillende stoffen. Enige plooivorming is onvermijdelijk. Stoffen met een hoog percentage wol zijn elastischer dan stoffen met een lager percentage wol of stoffen zonder wol. Dit houdt in dat bekledingen zonder wol of met een laag percentage wol eerder enige plooivorming kunnen vertonen in het zit- en ruggedeelte dan bekledingen met een hoog percentage wol. Hoe breder de bank des te eerder plooivorming kan ontstaan.

Verkleuring

Onder invloed van daglicht verkleurt elke stof na verloop van tijd in meer of mindere mate. De opgegeven lichtechtheid geeft de gevoeligheid voor verkleuren aan. Over het algemeen verkleuren lichtere stoffen optisch minder dan donkere kleuren. Het beste is om direct daglicht op de meubels zoveel mogelijk te vermijden.

Lichtechtheid

De lichtechtheid van een stof wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 8, waarbij 1 staat voor sterke verkleuring en 8 voor geen verkleuring. Er worden drie lichtechtheidsklassen onderscheiden:
4 = voldoende
5 = goed
6 = zeer goed

Vlekbestendig

Wollen stoffen hebben het voordeel van een natuurlijke afweer tegen vlekken. Vlekken dringen minder snel door in de vezels van deze stoffen dan andere stoffen. Stoffen zonder wol of met een laag percentage wol zijn gevoeliger voor vlekken. Voor advies over het verwijderen van vlekken in stof kan je kijken op de pagina onderhoud.

Martidale touren - slijtvastheid

Door middel van een Martindale-test wordt bepaald hoe slijtvast een stof is. Hoe hoger het aantal Martindale touren des te sterker de stof. Vanaf 15.000 touren is een stof geschikt voor normaal woongebruik, vanaf 20.000 touren wordt een stof geschikt geacht voor intensief woongebruik. Meer dan 25.000 touren wil zeggen dat een stof ook geschikt is voor projectinrichting. Alle stoffen in de collectie zijn geschikt voor intensief woongebruik.

Bekijk onze stoffen

Kleuren op het scherm kunnen afwijken van de echte materialen

Senna

Boulder

Bulan

Noplin

Myra

Nive

Amaro

Milton

Zaragoza

CrissCross

Amdal

Ploegwool

Synergy

Stalen aanvragen

Een kleur kiezen is lastig. Vraag hier je stof- en/of leerstalen op en match deze bij de rest van je interieur. Of ga naar één van onze verkoopadressen. Zij geven je graag een uitgebreid advies dat aansluit op jouw woonsituatie.

Kies maximaal 3 stalen