Onze leersoorten

De bekleding is een belangrijk onderdeel voor het maken van jouw keuze. Het bepaalt de uitstraling van het meubel en je wilt graag dat jouw meubels lang mooi blijven. EYYE heeft leer geselecteerd voor alle uiteenlopende woonsituaties en toepassingen. Alle materialen die EYYE gebruikt worden met de grootste zorg geselecteerd om de kwaliteit van onze producten te garanderen.

Kwaliteitsselectie leer

EYYE biedt een selectie van haar modellen aan met een leren bekleding. In de keuze van leersoorten is uitgebreid aandacht besteed aan het uiterlijk van het leer en de mate van onderhoudsvriendelijkheid. De visie van EYYE is om uitsluitend met de beste materialen te werken. Om je ervan te verzekeren dat jouw EYYE meubels er een aantal jaar na aanschaf nog steeds goed uitzien, hebben we hieronder een aantal eigenschappen van leer voor jou op een rij gezet met daarbij tips om met deze specifieke eigenschappen van leer om te gaan.

Niet elke leersoort is geschikt voor elk model bank, fauteuil of stoel. Dit heeft te maken met de dikte en de soepelheid van het leer. Enige plooivorming en/of het vormen van een zitspiegel na verloop van tijd is onvermijdelijk, maar bij sommige leersoorten gecombineerd met bepaalde modellen is de kans hierop groter. Vandaar dat EYYE niet alle leersoorten op alle modellen in collectie aanbiedt. Op de productpagina van het betreffende model vind je welke leersoorten geschikt zijn voor dat specifieke model.

Verkleuring

Alle leersoorten in de EYYE collectie worden door en door geverfd. Onder invloed van daglicht of als een leren meubel dicht bij een kachel of radiator staat verkleurt elke soort leer na verloop van tijd in meer of mindere mate. Over het algemeen verkleuren lichtere kleuren minder dan donkere kleuren. Het beste is om direct daglicht op jouw meubels zoveel mogelijk te vermijden en de meubels niet te dicht in de buurt van kachels, de open haard of radiatoren te plaatsen (minimaal 30 cm er vandaan).

Lichtechtheid

De lichtechtheid van een leersoort wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 8, waarbij 1 staat voor sterke verkleuring en 8 voor geen verkleuring. Er worden drie lichtechtheidsklassen onderscheiden:

4 = voldoende
5 = goed
6 = zeer goed

Eigenschappen van leer

De leercollectie van EYYE is samengesteld uit geselecteerde stierenhuiden, waardoor we een hoge kwaliteit van ons leer kunnen garanderen. Uiteraard is en blijft leer een natuurproduct en kunnen er bepaalde natuurlijke kenmerken in het leer voorkomen. Deze kenmerken betekenen niet dat het leer van mindere kwaliteit is, maar onderstrepen de echtheid van het leer. Deze natuurlijke kenmerken zijn onder andere littekens, structuurverschillen, insectenbeten of nekplooien.

Genezen hoornverwondingen en schaafwonden mogen zichtbaar zijn
Horzelbeten mogen niet op zichtbare plaatsen verwerkt worden
Insectenbeten doen geen afbreuk aan de kwaliteit van het leer
Mestvlekken zijn natuurlijke kenmerken in leer
Nekplooien geven het leer een stoer beeld
Nerven tonen dat het vee goed verzorgd is
Prikkeldraadbeschadigingen en aderen zijn typische kenmerken
Zoutvlekken kunnen ontstaan tijdens het looiiingsproces
Genezen littekens mogen zichtbaar zijn
Plooivorming

Tijdens het gebruik van met leer beklede meubels kan enige plooivorming in het leer ontstaan. Dat komt door de natuurlijke rek die in het leer aanwezig is en is niet te voorkomen. Bij de ontwikkeling van onze meubels en de stoffering ervan is rekening gehouden met deze eigenschap toch dient plooivorming in meer of mindere mate geaccepteerd te worden.

Leerkwaliteiten

De leercollectie van EYYE omvat uiteenlopende leerkwaliteiten en biedt een ruime keuze aan kleuren. De collectie combineert leer dat bekend staat om het gebruiksgemak met volnerf semi-aniline of aniline leersoorten, die een duidelijk zichtbaar natuurlijk nerfbeeld hebben.

Kenmerkend voor alle kwaliteiten zijn de fijne grip en de natuurlijke uitstraling van het leer.

  • Aniline leersoorten hebben een open structuur en zijn niet onderhoudsvriendelijk
  • Semi-aniline leersoorten zijn voorzien van een lichte finishlaag waardoor de eerste contacten met vuil en vocht niet direct in het leer kunnen trekken.
  • Gepolijst leer wordt afgewerkt met een vuilwerende finish, waardoor het geschikt is voor intensief gebruik
  • Gepigmenteerd leer is leer waarbij op het oppervlak pigmentkleurstoffen zijn aangebracht. Dit leer is dan ook niet door en door geverfd
Luchtvochtigheid

Een goede luchtvochtigheid (40-60%) voorkomt scheurtjes/breeklijnen als gevolg van uitdroging van het leer.

Vlekbestendig

De meeste leerkwaliteiten van EYYE zijn voorzien van een (lichte) finishlaag waardoor de eerste contacten met vuil en vocht niet direct in het leer kunnen trekken. Voor het onderhoud van gepolijste en semi-aniline leren meubels raden wij aan om een neutraal onderhoudsmiddel te gebruiken. Voor instructies bij vlekken op leer kan je kijken op de pagina onderhoud.

Bekijk onze leersoorten

Gebruik de filters om een compleet overzicht van onze collectie te krijgen of gericht te zoeken op materiaal of kleur. Let op: Kleuren op het scherm kunnen afwijken van de echte materialen.

Filter op
of

Stalen aanvragen

Een kleur kiezen is lastig. Vraag hier je stof- en/of leerstalen aan en match deze bij de rest van je interieur. Of ga naar één van onze verkoopadressen. Zij geven je graag een uitgebreid advies dat aansluit op jouw woonsituatie.

Geselecteerde stalen (max 4)

Jouw gegevens

EYYE magazine en nieuwsbrief ontvangen?

We sturen ons magazine met veel plezier mee met je stalen, daarnaast sturen we af en toe een nieuwsbrief met updates over onze collectie.

Stalen aanvragen

Vraag hier je stof- en/of leerstalen op en match deze bij de rest van je interieur.

Geselecteerde stalen (max 4):