Curv stoel, ontwerp Marike Andeweg voor EYYE

Over onze stoffen

KWALITEITSSELECTIE STOFFEN

Niet elke stof is geschikt voor elk model. Dit heeft te maken met de dikte en de rek van de stof. Enige plooivorming en/of het vormen van een zitspiegel na verloop van tijd is onvermijdelijk, maar bij sommige stofsoorten gecombineerd met bepaalde modellen is de kans hierop groter. Vandaar dat EYYE niet alle stofsoorten op alle modellen in collectie aanbiedt. Op de productpagina van het betreffende model vind je welke stofsoorten geschikt zijn voor dat specifieke model.

WAAROM GEEN INGEZONDEN STOFFEN?

Alle meubels van EYYE worden volgens een uniek productieproces geproduceerd. Dit productieproces biedt veel voordelen voor jou. Nergens anders zal je soortgelijke meubels met deze bekledingen voor een scherpere prijs aantreffen. Bovendien heb je jouw nieuwe meubels snel in huis. Doordat we alleen met kwaliteitsstoffen werken, kunnen we je ook uitstekende garantievoorwaarden geven. Uniek is onze extra service, dat je onze modellen altijd kunt ruilen. Om jou deze voordelen te kunnen bieden, verwerken we alleen de stoffen die we zelf hebben geselecteerd. Daar ligt de kracht van EYYE.

Verkleuring

Onder invloed van daglicht verkleurt elke stof na verloop van tijd in meer of mindere mate. De opgegeven lichtechtheid geeft de gevoeligheid voor verkleuren aan. Over het algemeen verkleuren lichtere stoffen optisch minder dan donkere kleuren. Het beste is om direct daglicht op de meubels zoveel mogelijk te vermijden.

Lichtechtheid

De lichtechtheid van een stof wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 8, waarbij 1 staat voor sterke verkleuring en 8 voor geen verkleuring.

Er worden drie lichtechtheidsklassen onderscheiden:

4 = voldoende

5 = goed

6 = zeer goed

Vlekbestendig

Wollen stoffen hebben het voordeel van een natuurlijke afweer tegen vlekken. Vlekken dringen minder snel door in de vezels van deze stoffen dan andere stoffen. Stoffen zonder wol of met een laag percentage wol zijn gevoeliger voor vlekken. Voor advies over het verwijderen van vlekken in stof kan je kijken op de pagina onderhoud.

Rek en plooi

Gestoffeerd op een bepaald model gedragen niet alle stoffen zich hetzelfde. Dit heeft vooral te maken met de rekbaarheid van de verschillende stoffen. Enige plooivorming is onvermijdelijk. Stoffen met een hoog percentage wol zijn elastischer dan stoffen met een lager percentage wol of stoffen zonder wol. Dit houdt in dat bekledingen zonder wol of met een laag percentage wol eerder enige plooivorming kunnen vertonen in het zit- en ruggedeelte dan bekledingen met een hoog percentage wol. Hoe breder de bank des te eerder plooivorming kan ontstaan.

Pilling

Pilling is het ontstaan van bolletjes op de stof doordat vezels samenkoeken, vaak met vuil. Mede om die reden is het belangrijk om een meubel elke week te stofzuigen. Het pillinggehalte van een stof wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 staat voor snelle pilling in het gebruik en 5 voor het minste pilling in het gebruik. De mate van pilling is afhankelijk van de binding, de vezellengte, de vezelsoort en de intensiteit van gebruik. Pilling heeft overigens geen effect op de houdbaarheid van een stof.

Slijtweerstand

Door middel van een Martindale-test wordt bepaald hoe slijtvast een stof is. Hoe hoger het aantal Martindale touren des te sterker de stof. Vanaf 15.000 touren is een stof geschikt voor normaal woongebruik, vanaf 20.000 touren wordt een stof geschikt geacht voor intensief woongebruik. Meer dan 40.000 touren wil zeggen dat een stof ook geschikt is voor projectinrichting. Alle stoffen in de collectie zijn geschikt voor intensief woongebruik.

STOFEIGENSCHAPPEN

De stoffencollectie van EYYE is samengesteld uit stoffen met katoen, linnen, wol en polyacryl en biedt een ruime keuze aan kleuren. Uitgebreide informatie over de stoffen in onze collectie vind je hieronder. Natuurlijk kan je altijd advies vragen bij een van onze verkoopadressen. Zij helpen je graag verder met het maken van jouw keuze.

BULAN

Bulan is een stof met een zachte, stevige en volle grip. Door de meerkleurige structuur ontstaat een interessant diepte-effect. Doordat de stof wat minder elasticiteit in zich heeft, zal deze wat sneller enige plooivorming vertonen.

NOPLIN

Noplin is een no-nonsense stof met een interessante prijs. Haar ‘korrelige’ structuur geeft haar haar unieke uitstraling en de glans geeft een opvallend uiterlijk.

MYRA

Deze dikke en grofgeweven stof geeft een subtiel patroon in verschillende tinten. Met Myra krijgt een meubel een stoer uiterlijk zonder te zwaar te ogen. Deze stof stoffeert mooi op grote oppervlakken door het patroon en het relatief hoge percentage wol, dat deze stof een natuurlijke elasticiteit geeft.

AMARO

Amaro heeft een grove weving met verschillende kleuren draad, waardoor een subtiel diepte-effect ontstaat. De stof heeft een robuuste uitstraling en aangename touch. Gestoffeerd op onze meubels geeft deze een Italiaanse, rijke uitstraling aan het model. De selectie is samengesteld uit tijdloze kleuren.

SENNA

Senna is een luxe stof in mooie natuurlijke kleuren met een subtiele glans die uitstekend stoffeert op onze banken. In het gebruik zal de stof een semi-vintage uitstraling krijgen door de lichte waas die ontstaat vanwege het linnen in de samenstelling. Deze wordt veroorzaakt door het kneuzen van de vezels van de buitenste laag van het garen (een garen bestaat uit miljoenen vezels). Dit kneuzen heeft overigens geen invloed op de slijtweerstand maar geeft de stof wel een zachte ‘touch’.

MILTON

Deze stevige stof stoffeert uitstekend op onze modellen. De melange van kleuren maakt het combineren met andere kleuren of materialen heel eenvoudig. Milton ziet eruit als wol, zonder daadwerkelijk wol te bevatten. Milton is een tijdloze stof doordat het kleurengamma voornamelijk uit neutrale, warme kleuren bestaat.

NIVE

De enigszins grove weving van Nive, gecombineerd met de subtiele glans, geeft een sportief-chique uitstraling aan een meubel. Het 3D-effect in de melange van Nive is gecreëerd door de verschillende soorten en kleuren garens waarmee de stof geweven is.

CRISSCROSS

CrissCross is in verschillende lagen geweven met verschillende kleuren, waardoor er diepte en beweging in de stof ontstaat. Dit zie je pas goed wanneer je de stof van dichtbij bekijkt. Ondanks het hoge percentage wol heeft de stof een zachte grip en aangenaam zitcomfort. Door de verschillende kleuren draad zijn de volle, diepe kleuren ontstaan die de CrissCross collectie kenmerken.

PLOEGWOOL

Ploegwool is een stof die een meubel, afhankelijk van de kleur waarin deze gestoffeerd wordt, een strak of juist tijdloos uiterlijk geeft. De stof bestaat voor 100% uit zuiver scheerwol, heeft een fijne weving en een hoog garengewicht, waardoor de stof comfortabel en zacht aanvoelt. De collectie Ploegwool is samengesteld uit verfijnde melangekleuren, die op een subtiele manier kleur in een interieur kunnen brengen.

SYNERGY

Synergy is een wolmix met een zachte grip en een subtiel kleurenpallet. De stof lijkt een vervilt uiterlijk te hebben, maar als je goed kijkt zie je nog net de weving. Camira, de fabrikant van de stof, heeft een samenwerking met Just A Drop, een instantie die zich als doel heeft gesteld om de kindersterfte terug te dringen door schoon drinkwater voor iedereen bereikbaar te maken. Voor elke meter Synergy die verkocht wordt, wordt een donatie gedaan aan een van de projecten van Just A Drop.

Contact?

EYYE staat altijd open voor vragen en/of opmerkingen. Kun je informatie niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. We reageren binnen enkele werkdagen.