Alles over leer materialen in de EYYE collectie

Over ons leer

KWALITEITSSELECTIE LEER

EYYE biedt een selectie van haar modellen aan met een leren bekleding. In de keuze van leersoorten is uitgebreid aandacht besteed aan het uiterlijk van het leer en de mate van onderhoudsvriendelijkheid. De visie van EYYE is om uitsluitend met de beste materialen te werken. Om je ervan te verzekeren dat jouw EYYE meubels er een aantal jaar na aanschaf nog steeds goed uitzien, hebben we hieronder een aantal eigenschappen van leer voor jou op een rij gezet met daarbij tips om met deze specifieke eigenschappen van leer om te gaan.

Niet elke leersoort is geschikt voor elk model bank, fauteuil of stoel. Dit heeft te maken met de dikte en de soepelheid van het leer. Enige plooivorming en/of het vormen van een zitspiegel na verloop van tijd is onvermijdelijk, maar bij sommige leersoorten gecombineerd met bepaalde modellen is de kans hierop groter. Vandaar dat EYYE niet alle leersoorten op alle modellen in collectie aanbiedt. Op de productpagina van het betreffende model vind je welke leersoorten geschikt zijn voor dat specifieke model.

VERKLEURING

Alle leersoorten in de EYYE collectie worden door en door geverfd. Onder invloed van daglicht of als een leren meubel dicht bij een kachel of radiator staat verkleurt elke soort leer na verloop van tijd in meer of mindere mate. Over het algemeen verkleuren lichtere kleuren minder dan donkere kleuren. Het beste is om direct zonlicht op jouw meubels zoveel mogelijk te vermijden en de meubels niet te dicht in de buurt van kachels, de open haard of radiatoren te plaatsen (minimaal 30 cm er vandaan).

De lichtechtheid van een leersoort wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 8, waarbij 1 staat voor sterke verkleuring en 8 voor geen verkleuring. Er worden drie lichtechtheidsklassen onderscheiden:

4 = voldoende

5 = goed

6 = zeer goed

VLEKBESTENDIG

De leerkwaliteiten van EYYE zijn voorzien van een (lichte) finishlaag waardoor de eerste contacten met vuil en vocht niet direct in het leer kunnen trekken. Voor het onderhoud van meubels gestoffeerd in Alea leer raden wij aan om het onderhoudsmiddel Clean & Care te gebruiken, dat met onze leren meubels meegeleverd wordt. Voor instructies bij vlekken op leer kan je kijken op de pagina onderhoud

EIGENSCHAPPEN VAN LEER

De leercollectie van EYYE is samengesteld uit geselecteerde stierenhuiden, waardoor we een hoge kwaliteit van ons leer kunnen garanderen. Uiteraard is en blijft leer een natuurproduct en kunnen er bepaalde natuurlijke kenmerken in het leer voorkomen. Deze kenmerken benadrukken de echtheid van het leer. Deze natuurlijke kenmerken zijn onder andere littekens, structuurverschillen, insectenbeten of nekplooien.

20151006%20Natuurlijke%20kenmerken%20leer.jpg

Tijdens het gebruik van met leer beklede meubels kan enige plooivorming in het leer ontstaan. Dat komt door de natuurlijke rek die in het leer aanwezig is en is niet te voorkomen. Bij de ontwikkeling van onze meubels en de stoffering ervan is rekening gehouden met deze eigenschap, toch dient plooivorming in meer of mindere mate geaccepteerd te worden.

LEERKWALITEITEN

De leercollectie van EYYE omvat vier leerkwaliteiten en biedt een ruime keuze aan kleuren. De collectie combineert leer dat bekend staat om het gebruiksgemak met volnerf semi-aniline of aniline leersoorten, die een duidelijk zichtbaar natuurlijk nerfbeeld hebben.

Kenmerkend voor alle kwaliteiten zijn de fijne grip en de natuurlijke uitstraling van het leer.

ALEA

Alea is een leersoort die heel geschikt is om op stoelen te verwerken. Deze licht gepolijste en hoogwaardig gepigmenteerde kwaliteit is namelijk bij uitstek geschikt voor intensief gebruik.

CERA

Leer Cera is een aniline leerkwaliteit, die geproduceerd wordt uit geselecteerde Zuid-Duitse en Oostenrijkse huiden van kuddestieren. Dit houdt in dat er duidelijke kenmerken en zichtbare littekens in het leer verwerkt zullen worden, die het authentieke en luxe karakter van deze leerkwaliteit juist versterken. Cera heeft een finish met bijenwas, waardoor een zachte en aangename grip ontstaat.

LOXTON

Kenmerkend aan deze leersoort is dat deze een hele zachte grip heeft, het leer voelt heerlijk aan. De matheid en kleurnuance van Loxton kan wat wisselen, waardoor een meubel dat met dit leer gestoffeerd wordt echt gaat leven. Door de subtiele finish geleidt deze leersoort de warmte optimaal. Loxton is een aniline leerkwaliteit. Duidelijke kenmerken en zichtbare littekens kunnen dus in deze leersoort verwerkt worden, waardoor het authentieke karakter van het leer benadrukt wordt.

CABO

Cabo is een stoer leer waarin veel natuurlijke kenmerken zichtbaar zijn. Het aniline leer is licht geschuurd en bewerkt met een bijenwas. Hierdoor krijgt het leer haar typische pure en levendige uiterlijk. Een eerlijk leer voor liefhebbers, dat mede door de kleurnuances direct een mooie doorleefde uitstraling aan een meubel geeft.

 

Contact?

EYYE staat altijd open voor vragen en/of opmerkingen. Kun je informatie niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. We reageren binnen enkele werkdagen.